Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g cukinii, pokrojonej w 2 cm kostkę
- 75 g batata, pokrojonego w 2 cm kostkę
- 75 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę
- 50 g czerwonej cebuli, pokrojonej w ósemki
- 10 g oliwy z oliwek, plus 1 łyżeczka
- 1 łyżeczka soli, plus 2 szczypty
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 1 szczypta tymianku, suszonego
- 1000 g wody
- 40 g kaszy bulgur
- 10 g pestek dyni
- 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 20 g rukoli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1706.5 kJ / 407.9 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 59.1 g
- Tłuszcz
- 16.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 11 g
- Sód
- 2596.5 mg
Alternatywne przepisy
Kasza gryczana z sosem pieczarkowo-pomidorowym
40min
Czekoladowa owsianka z wiśniami
20min
Wegański gulasz z boczniaków i ciecierzycy
30min
Sałatka z kaszą bulgur i dynią na ciepło
50min
Pęczotto z bobem i cukinią
1 godz.
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30min
Sałatka szopska z krojonych warzyw (TM5)
20min
Wrapy caprese
10 min
Wrapy z hummusem i warzywami
1 godz.
Kuskus perłowy z warzywami na parze
30min
Tofucznica
30min
Sałatka z dynią i serem feta
30min