
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kaszą bulgur i pieczonymi warzywami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
1 porcja
Składniki
-
75 g cukinii pokrojonej w 2 cm kostkę
-
75 g batata pokrojonego w 2 cm kostkę
-
75 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę
-
50 g czerwonej cebuli pokrojonej w ósemki
-
10 g oliwy z oliwek plus 1 łyżeczka
-
1 łyżeczka soli plus 2 szczypty
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypta tymianku, suszonego
-
1000 g wody
-
40 g kaszy bulgur
-
10 g pestek dyni
-
5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
20 g rukoli
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
407.9 kcal /
1706.5 kJ
Białko
9.5 g
Tłuszcz
16.6 g
Węglowodany
59.1 g
Błonnik
11 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Sód
2596.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Wytrawne jajeczne mini frittaty z brokułami i boczkiem
45 min
Dorsz pod orzechową kruszonką z kaszą i sałatką
35 min
Sałatka z chrupiącym ryżem i łososiem (TM6, TM7)
2 godz. 5 min
Sałatka ze spiralizowanych buraków i rzodkiewki z cytrusami (TM5)
20 min
Sałatka ze spiralizowanych buraków i rzodkiewki z cytrusami (TM6)
20 min
Sałatka szopska z krojonych warzyw (TM5)
20 min
Pieczona ryba w kurkumie z salsą pomidorową
30 min
Łosoś z warzywnym kuskusem i sosem kurkumowym
40 min
Grillowany łosoś z łódeczkami ziemniaczanymi
1 godz. 10 min
Sałatka z nektarynką i malinowym dressingiem (TM6)
25 min
Sałatka ze szpinakiem, rumienionymi krewetkami i owocami
15 min
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
55 min