Sałatka z kaszą bulgur i pieczonymi warzywami
TM5 TM6

Sałatka z kaszą bulgur i pieczonymi warzywami

4.2 (5 ocen)

Składniki

  • 75 g cukinii, pokrojonej w 2 cm kostkę
  • 75 g batata, pokrojonego w 2 cm kostkę
  • 75 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę
  • 50 g czerwonej cebuli, pokrojonej w ósemki
  • 10 g oliwy z oliwek, plus 1 łyżeczka
  • 1 łyżeczka soli, plus 2 szczypty
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 szczypta tymianku, suszonego
  • 1000 g wody
  • 40 g kaszy bulgur
  • 10 g pestek dyni
  • 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 20 g rukoli

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1706.5 kJ / 407.9 kcal
Białko
9.5 g
Węglowodany
59.1 g
Tłuszcz
16.6 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Błonnik
11 g
Sód
2596.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy