Urządzenia i Akcesoria
Gulasz z soczewicy i warzyw korzeniowych
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja
Składniki
-
30 g cebuli
-
1 ząbek czosnku
-
50 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
40 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
50 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
10 g oliwy z oliwek
-
45 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
200 g wody
-
100 g krojonych pomidorów, z puszki
-
¼ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
¼ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM (patrz wskazówka)
-
kolendra, świeża, posiekana, do dekoracjinatka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
707.6 mg
Białko
15.2 g
Kalorie
1434 kJ /
342.7 kcal
Tłuszcz
11.5 g
Błonnik
10.7 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
49.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Klopsiki z ciecierzycy w sosie pomidorowo-paprykowym z kaszą kuskus i pieczonymi warzywami (TM5)
25 min
Grecka zupa z soczewicy
40 min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 min
Wegański sos boloński z zamiennikiem parmezanu
50 min
Aromatyczne biryani z soczewicą
40 min
Kasza gryczana z sosem pieczarkowo-pomidorowym
40 min
Wegańskie chili z batatami i fasolą
30 min
Kalafior tikka masala
30 min
Wegański gulasz z boczniaków i ciecierzycy
30 min
Wegetariańska moussaka (musaka)
1 godz. 5 min
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
45 min
Brokułowa zupa z soczewicą
25 min