
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz z soczewicy i warzyw korzeniowych
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja
Składniki
-
30 g cebuli
-
1 ząbek czosnku
-
50 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
40 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
50 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
10 g oliwy z oliwek
-
45 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
200 g wody
-
100 g krojonych pomidorów, z puszki
-
¼ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
¼ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
½ łyżeczki koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM (patrz wskazówka)
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
342.7 kcal /
1434 kJ
Białko
15.2 g
Tłuszcz
11.5 g
Węglowodany
49.1 g
Błonnik
10.7 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Sód
707.6 mg