Gulasz z soczewicy i warzyw korzeniowych
TM5 TM6

Gulasz z soczewicy i warzyw korzeniowych

4.5 (65 ocen)

Składniki

  • 30 g cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 50 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 40 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
  • 50 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 45 g czerwonej soczewicy, suszonej
  • 200 g wody
  • 100 g krojonych pomidorów, z puszki
  • ¼ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • ¼ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
  • ¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM (patrz wskazówka)
    lub ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • natka pietruszki, świeża, posiekana, do dekoracji
    lub kolendra, świeża, posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1434 kJ / 342.7 kcal
Białko
15.2 g
Węglowodany
49.1 g
Tłuszcz
11.5 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Błonnik
10.7 g
Sód
707.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy