Urządzenia i Akcesoria
Leczo z kurczakiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja
Składniki
-
150 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w 2 cm kostkę
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
-
120 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
120 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
120 g bakłażana pokrojonego na kawałki
-
10 g oliwy z oliwek
-
130 g pomidora, dojrzałego pokrojonego na kawałki
-
¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
¼ łyżeczki bazylii, suszonej
-
¼ łyżeczki oregano, suszonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1257 mg
Białko
38.7 g
Kalorie
1600.9 kJ /
382.6 kcal
Tłuszcz
14.8 g
Błonnik
9.5 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Węglowodany
23.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ryż z wieprzowiną i papryką
1 godz.
Makaron shirataki (konjac) z ricottą i indykiem
20 min
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM7, TM6)
1 godz.
Gnocchi z kurczakiem w sosie pomidorowo-paprykowym
45 min
Sałatka z grillowanej papryki i ciecierzycy
25 min
Indyk w sosie pomidorowo-cynamonowym z kaszą bulgur
35 min
Zupa bolońska
25 min
Kurczak curry z „ryżem” z kalafiora
25 min
Pulpety w sosie marchewkowym z ziemniakami
40 min
Pieczone polędwiczki wieprzowe z sosem pieczarkowym i ryżem
1 godz. 20 min
Zupa z makaronem i pulpetami z indyka
40 min
Ryż z kurczakiem i pieczarkami
30 min