Urządzenia i Akcesoria
Lekkostrawny krupnik
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
120 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
80 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
80 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
120 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
80 - 100 g kaszy jęczmiennej perłowej
-
200 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w 2-3 cm kostkę
-
1 udko z kurczaka, bez skóry
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki majeranku, suszonego
-
3 liście laurowe, suszone
-
1200 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
673.9 mg
Białko
15.1 g
Kalorie
871.7 kJ /
208.4 kcal
Tłuszcz
3.5 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Węglowodany
30.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Dieta lekkostrawna
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makaron z marchewki w sosie jogurtowo-pomarańczowym
10 Min
Ryż z kurczakiem i pieczarkami
30 Min
Asturyjski gulasz z białej fasoli
15 Std. 30 Min
Pieczony kurczak z warzywami
1 Std. 45 Min
Zupa kalafiorowa z kluseczkami; Polędwica w sosie gruszkowym z warzywami
1 Std. 10 Min
Łosoś z warzywnym kuskusem i sosem kurkumowym
40 Min
Polędwica faszerowana mozzarellą i suszonymi pomidorami z ziemniakami i brokułem
55 Min
Zupa warzywna, kurczak w sosie musztardowo-śmietanowym
40 Min
Lekkostrawna potrawka z kurczaka, cukinii i marchewki z ryżem
1 Std. 10 Min
Zupa pomidorowa jak u babci
45 Min
Pulpety w sosie marchewkowym z ziemniakami
40 Min
Wiosenna zupa kalafiorowa
30 Min