Zapiekanka z ravioli à la lasagne
TM6 TM5

Zapiekanka z ravioli à la lasagne

4.3 (407 ocen)

Składniki

  • 50 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
  • 30 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 500 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego, podzielonego na kawałki
  • 700 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • 100 g wody
  • 1 łyżeczka ziół włoskich, mieszanych, suszonych
  • ¾ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego (opcjonalnie)
  • 800 g świeżego makaronu, typu ravioli, z dowolnym nadzieniem (patrz wariant)
  • 200 g sera mozzarella, twardego, pokrojonego w 1-2 mm plastry
  • 1 opakowanie sera ricotta (250 g)
  • natka pietruszki, świeża, posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2899.5 kJ / 693 kcal
Białko
45.7 g
Węglowodany
38 g
Tłuszcz
40.7 g
Tłuszcz nasycony
17 g
Błonnik
3.5 g
Sód
1654.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy