
Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka z ravioli à la lasagne
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
30 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
30 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
20 g oliwy z oliwek
-
500 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
-
700 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
100 g wody
-
1 łyżeczka ziół włoskich, mieszanych, suszonych
-
¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego (opcjonalnie)
-
800 g świeżego makaronu, typu ravioli z dowolnym nadzieniem (patrz wariant)
-
200 g sera mozzarella twardego, pokrojonego w 1-2 mm plastry
-
1 opakowanie sera ricotta (250 g)
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
693 kcal /
2899.5 kJ
Białko
45.7 g
Tłuszcz
40.7 g
Węglowodany
38 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
17 g
Sód
1654.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER IV/2023
10 Przepisów
Polska
Polska