Zapiekanka z ravioli à la lasagne

Zapiekanka z ravioli à la lasagne

4.3 441 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji

Składniki

  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 30 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 500 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
  • 700 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • 100 g wody
  • 1 łyżeczka ziół włoskich, mieszanych, suszonych
  • ¾ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego (opcjonalnie)
  • 800 g świeżego makaronu, typu ravioli z dowolnym nadzieniem (patrz wariant)
  • 200 g sera mozzarella twardego, pokrojonego w 1-2 mm plastry
  • 1 opakowanie sera ricotta (250 g)
  • natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 693 kcal / 2899.5 kJ
Białko 45.7 g
Tłuszcz 40.7 g
Węglowodany 38 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Sód 1654.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...