
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 100 g marchewki pokrojonej na 4 cm kawałki
- 100 g pora pokrojonego na 4 cm kawałki
- 120 g korzenia selera pokrojonego na 4 cm kawałki
- 10 gałązek natki pietruszki, świeżej plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 900 g wody
- 2 liście laurowe, suszone
- 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM bez dodatku soli (patrz wskazówka)
- 2 nogi z kurczaka, ze skórą i kością (700-800 g), w całości
- 80 g kaszy jęczmiennej pęczak (patrz wariant)
- Wartości odżywcze
- na 140 g
- Kalorie
- 189.5 kcal / 792.9 kJ
- Białko
- 13.2 g
- Tłuszcz
- 12.1 g
- Węglowodany
- 6.6 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Sód
- 70 mg