Urządzenia i Akcesoria
Pulpety w sosie marchewkowym z ziemniakami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
500 g mięsa mielonego z indyka, podzielonego na kawałki
-
1 jajko
-
20 g bułki tartej z białego pieczywa
-
¾ łyżeczki soli
-
3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki majeranku, suszonego
-
450 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
50 g selera pokrojonego na kawałki
-
500 g wody
-
10 g skrobi ziemniaczanej10 g skrobi kukurydzianej
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, lekkostrawnego, wykonanego w TM
-
700 g ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki
-
koperek, świeży posiekany, do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
681.7 mg
Białko
28.9 g
Kalorie
2306.3 kJ /
551.2 kcal
Tłuszcz
27.2 g
Błonnik
7.7 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Węglowodany
47.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Dieta lekkostrawna
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Spaghetti z pulpetami i sosem pomidorowym (TM7)
1 godz. 15 min
Greckie pączki (Loukoumades)
1 godz. 30 min
Lekkostrawna potrawka z kurczaka, cukinii i marchewki z ryżem
1 godz. 10 min
Kąski marchewkowo-ziemniaczane (TM5)
30 min
Gulasz wołowy na piwie z knedlami serowymi
1 godz. 55 min
Pulpety w sosie pomidorowym z pieczarkami
1 godz. 10 min
Pieczony kurczak z warzywami
1 godz. 45 min
Kurczak z warzywami z purée z batatów i sosem z nerkowców
1 godz.
Zupa warzywna, kurczak w sosie musztardowo-śmietanowym
40 min
Spaghetti z tuńczykiem (TM7)
40 min
Pulpety po myśliwsku
1 godz.
Lekkie muffinki jogurtowe z borówkami
30 min