Zupa z makaronem i pulpetami z indyka

Zupa z makaronem i pulpetami z indyka

4.3 289 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 100 g sera mozzarella twardego, pokrojonego na kawałki
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 50 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 4 ząbki czosnku
  • 500 g mięsa z indyka, mielonego podzielonego na kawałki
  • 1 jajko
  • 30 g bułki tartej
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • 1 łyżeczka soli
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 15 g oleju
  • 250 g pieczarek pokrojonych w 5 mm plastry
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 700 g wody
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • 1 łyżeczka bazylii, suszonej
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
  • ¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego (opcjonalnie)
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszone
  • 150 g makaronu, suchego Lubella, uszka
  • natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 535.3 kcal / 2239.6 kJ
Białko 41.3 g
Tłuszcz 21.7 g
Węglowodany 45.8 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 925.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...