Zupa z makaronem i pulpetami z indyka
TM5 TM6

Zupa z makaronem i pulpetami z indyka

4.4 (106 ocen)

Składniki

  • 100 g sera mozzarella, twardego, pokrojonego na kawałki
  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 50 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 4 ząbki czosnku
  • 500 g mięsa z indyka, mielonego, podzielonego na kawałki
  • 1 jajko
  • 30 g bułki tartej
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • 1 łyżeczka soli
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 15 g oleju
  • 250 g pieczarek, pokrojonych w 5 mm plastry
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 700 g wody
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • 1 łyżeczka bazylii, suszonej
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
  • ¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego (opcjonalnie)
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    lub 2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszone
  • 150 g makaronu, suchego, Lubella, uszka
  • natka pietruszki, świeża, posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2239.6 kJ / 535.3 kcal
Białko
41.3 g
Węglowodany
45.8 g
Tłuszcz
21.7 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Błonnik
4.9 g
Sód
925.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy