
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g sera mozzarella twardego, pokrojonego na kawałki
- 100 g cebuli przekrojonej na pół
- 50 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 4 ząbki czosnku
- 500 g mięsa z indyka, mielonego podzielonego na kawałki
- 1 jajko
- 30 g bułki tartej
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
- 1 łyżeczka soli
- ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 15 g oleju
- 250 g pieczarek pokrojonych w 5 mm plastry
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- 700 g wody
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- 1 łyżeczka bazylii, suszonej
- 1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
- ¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego (opcjonalnie)
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l) pokruszone - 150 g makaronu, suchego Lubella, uszka
- natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 535.3 kcal / 2239.6 kJ
- Białko
- 41.3 g
- Tłuszcz
- 21.7 g
- Węglowodany
- 45.8 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Sód
- 925.3 mg