Urządzenia i Akcesoria
Gnocchi z kurczakiem w sosie pomidorowo-paprykowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
3 ząbki czosnku
-
250 g papryk, różnokolorowych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
30 g oliwy z oliwek
-
600 g krojonych pomidorów, z puszki
-
500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 3 cm kawałki
-
10 g cukru (opcjonalnie)
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
¼ - ½ łyżeczki kminku, mielonego
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
500 g gnocchi, gotowych
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcja
Kalorie
305.1 kcal /
1276.6 kJ
Białko
24.2 g
Tłuszcz
8.2 g
Węglowodany
33.7 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Sód
214.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM5)
1 godz.
Ryż z kurczakiem i pieczarkami
30 min
Asturyjski gulasz z białej fasoli
15 godz. 30 min
Potrawka z żeberek i ziemniaków w piwnym sosie
1 godz. 30 min
Leczo z kurczakiem
30 min
Spaghetti z kurczakiem w kremowym sosie brokułowym
35 min
Kurczak po meksykańsku
55 min
Maślany kurczak z curry (Butter chicken)
1 godz.
Pulpety w sosie pomidorowym z pieczarkami
1 godz. 10 min
Ryż z wieprzowiną i papryką
1 godz.
Gyros z sosem paprykowym i pieczonymi ziemniakami
30 min
Makaron w sosie śmietanowo-serowym z suszonymi pomidorami
45 min