Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g sera żółtego, np. goudy, edama, pokrojonego na kawałki
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 10 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 400 g mięsa wołowego, mielonego, podzielonego na kawałki
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- 50 g koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 łyżeczki ziół włoskich, mieszanych, suszonych
- ½ łyżeczki cukru (opcjonalnie)
-
400
g dyni Hokkaido, obranej, pokrojonej w 2 cm kostkę
lub 400 g dyni piżmowej, obranej, pokrojonej w 2 cm kostkę - 2 opakowania gnocchi, gotowych (ok. 1000 g łącznie)
- liście bazylii, świeże, do posypania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 3598 kJ / 860 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 94 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Tłuszcz nasycony
- 28 g
- Błonnik
- 8.6 g
- Sód
- 1597 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka z pieczoną dynią i kaszą pęczak (TM5)
45 min
Dyniowe ragout z ryżem
45 min
Mini galette z krojonymi warzywami i serem sałatkowym (TM5)
1 Std. 50 Min
Ryba w stylu Veracruz
45 min
Jesienna zupa z pieczonego kalafiora i soczewicy
50 min
Zupa z batatów i dyni z grzankami ziołowymi
50 min
Pełnoziarniste muffinki dyniowe z orzechami
1h 5min
Udka kurczaka w kremowym sosie ze szpinakiem
1 godz. 10 min
Gulasz wołowy z dynią i kopytkami
1 godz. 45 min
Pizza bianca z dynią i boczkiem
1h
Ciasto dyniowo-jabłkowe
3h
Ciasto jesienne z gruszkami i jabłkami
1h 15min