Urządzenia i Akcesoria
Dyniowa zapiekanka z gnocchi i wołowiną
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
150 g sera żółtego np. goudy, edama, pokrojonego na kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
10 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
400 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
50 g koncentratu pomidorowego
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżeczki ziół włoskich, mieszanych, suszonych
-
½ łyżeczki cukru (opcjonalnie)
-
400 g dyni piżmowej, obranej, pokrojonej w 2 cm kostkę400 g dyni Hokkaido obranej, pokrojonej w 2 cm kostkę
-
2 opakowania gnocchi, gotowych (ok. 1000 g łącznie)
-
liście bazylii, świeże do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1597 mg
Białko
40 g
Kalorie
3598 kJ /
860 kcal
Tłuszcz
37 g
Błonnik
8.6 g
Tłuszcz nasycony
28 g
Węglowodany
94 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Z DYNIĄ NA OKRĄGŁO II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Placki warzywne z awokado, tuńczykiem i jajkami (TM7, TM6)
40 min
Dyniowe ragout z ryżem
1 godz.
Makaron w sosie dyniowym z serem gorgonzola
1 godz.
Warzywna zapiekanka z łososiem
55 min
Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem
55 min
Gnocchi z kurczakiem i warzywami
40 min
Makaron z sosem z buraków i serem feta
40 min
Zapiekanka z tortellini
30 min
Pizza bianca z dynią i boczkiem
1 godz.
Maślany kurczak (Butter chicken) z dynią
1 godz. 10 min
Lasagne dyniowa
1 godz. 45 min
Ciasto dyniowo-jabłkowe
3 godz.