Dyniowa zapiekanka z gnocchi i wołowiną
TM5 TM6

Dyniowa zapiekanka z gnocchi i wołowiną

4.8 (12 ocen)

Składniki

  • 150 g sera żółtego, np. goudy, edama, pokrojonego na kawałki
  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 10 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 400 g mięsa wołowego, mielonego, podzielonego na kawałki
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 50 g koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 łyżeczki ziół włoskich, mieszanych, suszonych
  • ½ łyżeczki cukru (opcjonalnie)
  • 400 g dyni Hokkaido, obranej, pokrojonej w 2 cm kostkę
    lub 400 g dyni piżmowej, obranej, pokrojonej w 2 cm kostkę
  • 2 opakowania gnocchi, gotowych (ok. 1000 g łącznie)
  • liście bazylii, świeże, do posypania

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
3598 kJ / 860 kcal
Białko
40 g
Węglowodany
94 g
Tłuszcz
37 g
Tłuszcz nasycony
28 g
Błonnik
8.6 g
Sód
1597 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy