
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g sera żółtego np. goudy, edama, pokrojonego na kawałki
- 100 g cebuli przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 10 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 400 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- 50 g koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 łyżeczki ziół włoskich, mieszanych, suszonych
- ½ łyżeczki cukru (opcjonalnie)
-
400
g dyni Hokkaido obranej, pokrojonej w 2 cm kostkę
lub 400 g dyni piżmowej obranej, pokrojonej w 2 cm kostkę - 2 opakowania gnocchi, gotowych (ok. 1000 g łącznie)
- liście bazylii, świeże do posypania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 860 kcal / 3598 kJ
- Białko
- 40 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Węglowodany
- 94 g
- Błonnik
- 8.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 28 g
- Sód
- 1597 mg