
Urządzenia i Akcesoria
Dyniowa zapiekanka z gnocchi i wołowiną
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
150 g sera żółtego np. goudy, edama, pokrojonego na kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
10 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
400 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
50 g koncentratu pomidorowego
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżeczki ziół włoskich, mieszanych, suszonych
-
½ łyżeczki cukru (opcjonalnie)
-
400 g dyni Hokkaido obranej, pokrojonej w 2 cm kostkę
-
2 opakowania gnocchi, gotowych (ok. 1000 g łącznie)
-
liście bazylii, świeże do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
860 kcal /
3598 kJ
Białko
40 g
Tłuszcz
37 g
Węglowodany
94 g
Błonnik
8.6 g
Tłuszcz nasycony
28 g
Sód
1597 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Z DYNIĄ NA OKRĄGŁO II
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pistacjowa carbonara
40 min
Zupa z makaronem i pulpetami z indyka
40 min
Ciasto dyniowo-jabłkowe
3 godz.
Placki z dyni z twarożkiem ziołowym i łososiem
40 min
Pizza bianca z dynią i boczkiem
1 godz.
Warzywna zapiekanka z łososiem
55 min
Zapiekanka z ravioli à la lasagne
1 godz. 20 min
Jajka po szkocku w falafelach z sosem jogurtowym
50 min
Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem
55 min
Burrito z kurczakiem i kaszą orkiszową
30 min
Kurczak w sosie orzechowym z makaronem
40 min
Gnocchi z krewetkami w ziołowym sosie
30 min