Urządzenia i Akcesoria
Gnocchi z krewetkami w ziołowym sosie
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
3 łodyżki rozmarynu, świeżego tylko liście
-
3 łodyżki tymianku, świeżego tylko liście
-
5 łodyżek oregano, świeżego tylko liście
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
10 g whisky (opcjonalnie)
-
30 g koncentratu pomidorowego
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
400 g krewetek, surowych, średnich, obranych oczyszczonych
-
500 g wody
-
800 g gnocchi, gotowych (patrz wskazówka)
-
15 pomidorka koktajlowego
-
zielona cebulka ze szczypiorkiem
-
1 łyżka oliwy z oliwek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1284 mg
Białko
24.6 g
Kalorie
2337.6 kJ /
558.7 kcal
Tłuszcz
21.4 g
Błonnik
6.1 g
Tłuszcz nasycony
12.3 g
Węglowodany
67.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska