Urządzenia i Akcesoria
Łosoś z brokułami i sosem muszardowo-miodowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek plus 4 łyżeczki do skropienia
-
30 g miodu
-
30 g musztardy
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki suszonych płatków chili
-
150 g sera feta pokruszonego
-
300 g wody
-
400 g batatów pokrojonych w 2 cm kostkę (patrz wariant)
-
400 g różyczek brokułu
-
4 filety z łososia, świeże, bez skóry (ok. 200 g każdy)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
921.3 mg
Białko
51.2 g
Kalorie
3206 kJ /
766.3 kcal
Tłuszcz
47.5 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
13.8 g
Węglowodany
34.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dyniowe ragout z ryżem
1 godz.
Łosoś w chrupiącej panierce z warzywami i sosem śmietanowo-cytrynowym
1 godz.
Omlet z fetą i szpinakiem
15 min
Makaron z brokułami i kurczakiem w sosie orzechowym
40 min
Placki warzywne z awokado, tuńczykiem i jajkami (TM7, TM6)
40 min
Podpłomyki z grillowanym kurczakiem i brzoskwiniami
35 min
Spaghetti z cukinii w pikantnym sosie (TM5)
20 min
Grillowany łosoś z łódeczkami ziemniaczanymi
1 godz. 10 min
Pieczona wieprzowina z chutneyem, warzywami i purée z batatów
11 godz.
Sałatka z kaszą bulgur i pieczonymi warzywami
35 min
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym (TM7)
35 min
Wegański rosół z pieczonych warzyw
2 godz. 30 min