Urządzenia i Akcesoria
Łosoś z brokułami i sosem muszardowo-miodowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek plus 4 łyżeczki do skropienia
-
30 g miodu
-
30 g musztardy
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki suszonych płatków chili
-
150 g sera feta pokruszonego
-
300 g wody
-
400 g batatów pokrojonych w 2 cm kostkę (patrz wariant)
-
400 g różyczek brokułu
-
4 filety z łososia, świeże, bez skóry (ok. 200 g każdy)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
766.3 kcal /
3206 kJ
Białko
51.2 g
Tłuszcz
47.5 g
Węglowodany
34.4 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
13.8 g
Sód
921.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Łosoś wasabi w sezamie z sałatką z ogórków
25 min
Spaghetti z cukinii à la carbonara (TM5)
40 min
Spaghetti z cytrusowo-porowym pesto (TM7)
45 min
Grzanki z ubijaną fetą, cukinią i suszonymi pomidorami (TM6)
30 min
Eklerki pistacjowe
4 godz.
Pieczona ryba w kurkumie z salsą pomidorową
30 min
Japońska sałatka z surimi (TM5)
20 min
Łosoś ze szparagami i pietruszkowym purée
40 min
Ośmiornica po portugalsku
1 godz. 30 min
Pieczony łosoś ze spiralizowaną cukinią (TM6)
30 min
Pikantna cielęcina z papryką
30 min
Kurczak po czesku a lá svíčková z knedlem
55 min