Łosoś z brokułami i sosem muszardowo-miodowym

4.3 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g oliwy z oliwek plus 4 łyżeczki do skropienia
  • 30 g miodu
  • 30 g musztardy
  • 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki suszonych płatków chili
  • 150 g sera feta pokruszonego
  • 300 g wody
  • 400 g batatów pokrojonych w 2 cm kostkę (patrz wariant)
  • 400 g różyczek brokułu
  • 4 filety z łososia, świeże, bez skóry (ok. 200 g każdy)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 766.3 kcal / 3206 kJ
Białko 51.2 g
Tłuszcz 47.5 g
Węglowodany 34.4 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 13.8 g
Sód 921.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...