Urządzenia i Akcesoria
Omlet na parze z pieczarkami i szpinakiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
30 g sera grana padano, pokrojonego na kawałki30 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
3 jajka
-
2 szczypty soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
330 g wody
-
120 g liści szpinaku, świeżych
-
300 g pieczarek pokrojonych w 5 mm plastry
-
20 g oliwy z oliwek20 g oleju
-
1 - 2 łyżki serka kremowego śmietankowego
-
pieprz cayenne, mielony (opcjonalnie) do oprószenia
-
2 łyżki kukurydzy, konserwowej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
566.4 mg
Białko
22.1 g
Kalorie
1441.8 kJ /
344.6 kcal
Tłuszcz
25.3 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Węglowodany
10.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Omlet z brokułami i szynką
35 min
Fasolka na ciepło z jajkami z Varomy
40 min
Śniadaniowe gniazdka z cukinii (TM6, TM7)
35 min
Cukiniowy omlet na białkach
30 min
Cukiniowe kąski z parmezanem
40 min
Roladki z zielonego omletu z szynką i mozzarellą
20 min
Omlet z cukinią, łososiem i pomidorkami; Ziołowy sos z sera pleśniowego
45 min
Omlet grecki
35 min
Jajecznica z kiełbasą na parze
30 min
Kalafiorowy podpłomyk z serkiem kremowym, cebulą, bakłażanem i boczkiem
1 godz. 20 min
Fitness bowl z brązowym ryżem, fasolką szparagową, kurczakiem i ciepłą salsą pomidorową
1 godz.
Omlet z patelni z karmelizowaną cebulą
30 min