Omlet na parze z pieczarkami i szpinakiem

Omlet na parze z pieczarkami i szpinakiem

4.2 243 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje

Składniki

  • 30 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
    30 g sera grana padano, pokrojonego na kawałki
  • 3 jajka
  • 2 szczypty soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 330 g wody
  • 120 g liści szpinaku, świeżych
  • 300 g pieczarek pokrojonych w 5 mm plastry
  • 20 g oleju
    20 g oliwy z oliwek
  • 1 - 2 łyżki serka kremowego śmietankowego
  • pieprz cayenne, mielony (opcjonalnie) do oprószenia
  • 2 łyżki kukurydzy, konserwowej

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 566.4 mg
Białko 22.1 g
Kalorie 1441.8 kJ / 344.6 kcal
Tłuszcz 25.3 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 7.7 g
Węglowodany 10.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...