
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
30
g sera parmezan pokrojonego na kawałki
lub 30 g sera grana padano pokrojonego na kawałki - 3 jajka
- 2 szczypty soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 330 g wody
- 120 g liści szpinaku, świeżych
- 300 g pieczarek pokrojonych w 5 mm plastry
-
20
g oleju
lub 20 g oliwy z oliwek - 1 - 2 łyżki serka kremowego śmietankowego
- pieprz cayenne, mielony do oprószenia (opcjonalnie)
- 2 łyżki kukurydzy, konserwowej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 344.6 kcal / 1441.8 kJ
- Białko
- 22.1 g
- Tłuszcz
- 25.3 g
- Węglowodany
- 10.7 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Sód
- 566.4 mg