
Urządzenia i Akcesoria
Omlet na parze z pieczarkami i szpinakiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na kawałki30 g
-
jajka3
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia2 szczypty
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia2 szczypty
-
wody330 g
-
liści szpinaku, świeżych120 g
-
pieczarek pokrojonych w 5 mm plastry300 g
-
oleju20 g
-
serka kremowego śmietankowego1 - 2 łyżki
-
pieprz cayenne, mielony (opcjonalnie) do oprószenia
-
kukurydzy, konserwowej2 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
344.6 kcal /
1441.8 kJ
Białko
22.1 g
Tłuszcz
25.3 g
Węglowodany
10.7 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Sód
566.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Cukiniowy omlet na białkach
30 min
Roladki z zielonego omletu z szynką i mozzarellą
20 min
Omlet z cukinią, łososiem i pomidorkami; Ziołowy sos z sera pleśniowego
45 min
Fitness bowl z brązowym ryżem, fasolką szparagową, kurczakiem i ciepłą salsą pomidorową
1 godz.
Włoska sałatka makaronowa
30 min
Bowl ze szpinakiem i serem halloumi
30 min
Fasolka na ciepło z jajkami z Varomy
40 min
Roladka z kurczaka i frytki z marchewki
1 godz.
Omlet grecki
35 min
Jajecznica z kiełbasą na parze
30 min
Omlet z brokułami i szynką
35 min
Jajka sadzone na Varomie z kalafiorem i ziemniakami
45 min