Omlet na parze z pieczarkami i szpinakiem
TM6

Omlet na parze z pieczarkami i szpinakiem

4.2 ( 210 ocen )

Składniki

  • 30 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
    lub 30 g sera grana padano pokrojonego na kawałki
  • 3 jajka
  • 2 szczypty soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 330 g wody
  • 120 g liści szpinaku, świeżych
  • 300 g pieczarek pokrojonych w 5 mm plastry
  • 20 g oleju
    lub 20 g oliwy z oliwek
  • 1 - 2 łyżki serka kremowego śmietankowego
  • pieprz cayenne, mielony do oprószenia (opcjonalnie)
  • 2 łyżki kukurydzy, konserwowej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
344.6 kcal / 1441.8 kJ
Białko
22.1 g
Tłuszcz
25.3 g
Węglowodany
10.7 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Sód
566.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy