Urządzenia i Akcesoria
Omlet na parze z pieczarkami i szpinakiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
30 g sera grana padano, pokrojonego na kawałki30 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
3 jajka
-
2 szczypty soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
330 g wody
-
120 g liści szpinaku, świeżych
-
300 g pieczarek pokrojonych w 5 mm plastry
-
20 g oliwy z oliwek20 g oleju
-
1 - 2 łyżki serka kremowego śmietankowego
-
pieprz cayenne, mielony (opcjonalnie) do oprószenia
-
2 łyżki kukurydzy, konserwowej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
566.4 mg
Białko
22.1 g
Kalorie
1441.8 kJ /
344.6 kcal
Tłuszcz
25.3 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Węglowodany
10.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cukiniowy omlet na białkach
30min
Jajka w koszulce na Varomie
30min
Jajka w koszulce w koszyczku
25min
Pełnoziarnista kanapka z łososiem, awokado i rukolą
25min
Roladki z zielonego omletu z szynką i mozzarellą
20min
Wytrawna owsianka z jajkami i zrumienionymi pieczarkami
45min
Omlet grecki
35min
Jabłkowe millefeuille z roszponką i orzechami
15min
Ryba na spaghetti z cukinii z sosem śmietanowym
55min
Omlet z brokułami i szynką
35min
Omlet z patelni z karmelizowaną cebulą
30min
Jajka sadzone na Varomie z kalafiorem i ziemniakami
45min