Ziemniaki i fasolka szparagowa z pesto pietruszkowym
TM6 TM5

Ziemniaki i fasolka szparagowa z pesto pietruszkowym

4.6 (27 ocen)

Składniki

Pesto pietruszkowe

  • 20 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
    lub 20 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 1 łyżka orzeszków piniowych
    lub 1 łyżka migdałów, blanszowanych
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 50 g oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki soli

Gotowane ziemniaki i fasolka

  • 400 g wody
  • 400 g ziemniaków, pokrojonych w ćwiartki
  • 400 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, bez łyka, w całości

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
709.4 kJ / 169.5 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
16.9 g
Tłuszcz
10.3 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Błonnik
3.4 g
Sód
251.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy