Urządzenia i Akcesoria
Łosoś z warzywnym kuskusem i sosem kurkumowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
ząbek czosnku1
-
liści bazylii, świeżych6
-
oliwy z oliwek60 g
-
filety z łososia, świeże, bez skóry (150-180 g każdy)4
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia½ łyżeczki
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
-
papryka słodka, mielona (opcjonalnie) do oprószenia
-
wody500 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
marchewki pokrojonej na 2 cm kawałki250 g
-
cukinii pokrojonej na 2 cm kawałki250 g
-
kaszy kuskus250 g
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół50 g
-
mleka250 g
-
mąki pszennej20 g
-
kurkumy, suszonej, mielonej1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
773.1 kcal /
3234.6 kJ
Białko
42 g
Tłuszcz
38.3 g
Węglowodany
64.2 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Sód
468.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Sałatka ze spiralizowanych buraków i rzodkiewki z cytrusami (TM6)
20 min
Bowl z plackami z tartego selera i jajkiem na miękko (TM5)
25 min
Gorąca biała czekolada z matcha
15 min
Grillowany łosoś z łódeczkami ziemniaczanymi
1 godz. 10 min
Polędwica faszerowana mozzarellą i suszonymi pomidorami z ziemniakami i brokułem
55 min
Kanapki z sałatką z wędzonym łososiem
20 min
Dorsz pod orzechową kruszonką z kaszą i sałatką
35 min
Burgery bánh mì z marynowanymi warzywami
1 godz.
Ziemniaki i fasolka szparagowa z pesto pietruszkowym
35 min
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 min
Pieczone bataty z jajkiem sadzonym na parze
30 min
Dubajska czekolada
1 godz. 20 min