Łosoś z warzywnym kuskusem i sosem kurkumowym

4.8 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • ząbek czosnku
    1
  • liści bazylii, świeżych
    6
  • oliwy z oliwek
    60 g
  • filety z łososia, świeże, bez skóry (150-180 g każdy)
    4
  • soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
    ½ łyżeczki
  • pieprz czarny, mielony do oprószenia
  • papryka słodka, mielona (opcjonalnie) do oprószenia
  • wody
    500 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • marchewki pokrojonej na 2 cm kawałki
    250 g
  • cukinii pokrojonej na 2 cm kawałki
    250 g
  • kaszy kuskus
    250 g
  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    50 g
  • mleka
    250 g
  • mąki pszennej
    20 g
  • kurkumy, suszonej, mielonej
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 773.1 kcal / 3234.6 kJ
Białko 42 g
Tłuszcz 38.3 g
Węglowodany 64.2 g
Błonnik 5.2 g
Tłuszcz nasycony 8.3 g
Sód 468.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...