Spaghetti z cukinii à la carbonara (TM5)

Spaghetti z cukinii à la carbonara (TM5)

4.3 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 1000 g cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • 80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    80 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 30 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 0,5 cm kostkę
  • 30 g oliwy z oliwek
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 500 g wody
  • 4 żółtka (opcjonalnie) ze sparzonych jajek

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 309.2 kcal / 1293.6 kJ
Białko 15.1 g
Tłuszcz 22.4 g
Węglowodany 11.4 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 8.8 g
Sód 492.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...