
Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z cukinii à la carbonara (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)1000 g
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki80 g
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół30 g
-
boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 0,5 cm kostkę150 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
wody500 g
-
żółtka (opcjonalnie) ze sparzonych jajek4
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
309.2 kcal /
1293.6 kJ
Białko
15.1 g
Tłuszcz
22.4 g
Węglowodany
11.4 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Sód
492.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Spaghetti z cukinii w pikantnym sosie (TM5)
20 min
Pulpety z ziemniakami w migdałowym sosie
1 godz.
Placki z dyni z twarożkiem ziołowym i łososiem
40 min
Ośmiornica po portugalsku
1 godz. 30 min
Zapiekane bakłażany z sosem pomidorowym i serem feta
45 min
Gulasz wołowy z dynią i kopytkami
1 godz. 45 min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM5)
25 min
Spaghetti z cukinii à la carbonara (TM6)
40 min
Szparagi w tempurze z serowym fondue
45 min
Wysokobiałkowy bowl z kaszą jęczmienną
1 godz.
Spaghetti z marchewki z pulpetami z indyka (TM5)
40 min
Wrap z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami (low carb)
40 min