
Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z cukinii à la carbonara (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
1000 g cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
30 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 0,5 cm kostkę
-
30 g oliwy z oliwek
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
500 g wody
-
4 żółtka (opcjonalnie) ze sparzonych jajek
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
309.2 kcal /
1293.6 kJ
Białko
15.1 g
Tłuszcz
22.4 g
Węglowodany
11.4 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Sód
492.9 mg