Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
40
g sera gouda, pokrojonego na kawałki
lub 40 g sera mozzarella, twardego, pokrojonego na kawałki - 2 puszki tuńczyka, w sosie własnym (185 g każda), odsączonego z zalewy
- 2 jajka
- 1 łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka czosnku, granulowanego
- 1 ½ łyżeczki oregano, suszone
- 50 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
-
150
g pomidorów, pokrojonych na kawałki
lub 150 g krojonych pomidorów, z puszki - 15 g koncentratu pomidorowego
- ½ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
- 1 kawałek cukinii (ok. 100 g)
- 3 pieczarki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1550 kJ / 370 kcal
- Białko
- 53 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lasagne niskowęglowodanowa
1h 30min
Frittata niskowęglowodanowa
40 min
Mini pizze na brokułowych spodach
40 min
Pizza kalafiorowa z kiełbasą pepperoni
1h 20 min
Chleb twarogowy z jajkami (niskowęglowodanowy)
1h
Pieczarki zapiekane z kozim serem
50 min
Bezglutenowe bułki migdałowo-białkowe
1h 30min
Serowo-warzywny spód do pizzy
45 min
Pełnoziarniste naleśniki z serkiem kremowym i łososiem
55 min
Pizza na spodzie z kalafiora
2u. 45min
Proteinowy sernik z jabłkami
1h
Lamingtony bez pieczenia
1h