
Urządzenia i Akcesoria
Kanapki z tatarem z łososia i kremem z awokado
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje
Składniki
-
ząbka czosnku½
-
awokado dojrzałe, pokrojone na kawałki1
-
oliwy z oliwek20 g
-
soku z limonki, świeżo wyciśniętego10 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego4 szczypty
-
fileta z łososia, świeżego, bez skóry jakości sashimi, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka i wariant)150 g
-
octu balsamicznego5 g
-
skórki otartej z limonki ekologicznej, bez białych błonek½ łyżeczki
-
szczypiorku, świeżego drobno posiekanego¼ pęczka
-
kromki pumpernikla (ok. 3 x 12 cm)2
-
rzeżucha do dekoracji
-
kwiaty, jadalne (opcjonalnie) do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
428.7 kcal /
1793.6 kJ
Białko
18.1 g
Tłuszcz
35 g
Węglowodany
13.3 g
Błonnik
7.4 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Sód
675.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Małże po marynarsku
1 godz. 15 min
Tatar z łososia z imbirem
15 min
Pâté z wędzonego pstrąga
1 godz. 20 min
Tapenada z tuńczykiem na plastrach ogórka
20 min
Tatar z suszonych pomidorów
15 min
Tatar wołowy z kaparami, czerwoną cebulą, suszonymi pomidorami i aïoli
1 godz. 25 min
Tatar z łososia
10 min
Krewetki w sosie maślanym
25 min
Tatar ze śledzia z kolendrą i mango
55 min
Krewetki z orzechami nerkowca
40 min
Koktajl z krewetek
45 min
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20 min