Urządzenia i Akcesoria
Kanapki z tatarem z łososia i kremem z awokado
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje
Składniki
-
½ ząbka czosnku
-
1 awokado dojrzałe, pokrojone na kawałki
-
20 g oliwy z oliwek
-
10 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli
-
4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
150 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry jakości sashimi, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka i wariant)
-
5 g octu balsamicznego
-
½ łyżeczki skórki otartej z limonki ekologicznej, bez białych błonek
-
¼ pęczka szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
-
2 kromki pumpernikla (ok. 3 x 12 cm)
-
kiełki, dowolne, do dekoracjirzeżucha do dekoracji
-
kwiaty, jadalne (opcjonalnie) do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
675.5 mg
Białko
18.1 g
Kalorie
1793.6 kJ /
428.7 kcal
Tłuszcz
35 g
Błonnik
7.4 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Węglowodany
13.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Małże po marynarsku
1 godz. 15 min
Tatar z łososia z imbirem
15 min
Czarny makaron z krewetkami i sosem parmezanowym
45 min
Zupa krem z krewetek
45 min
Tatar wołowy z kaparami, czerwoną cebulą, suszonymi pomidorami i aïoli
1 godz. 25 min
Tatar z łososia
10 min
Krewetki w sosie maślanym
25 min
Tatar ze śledzia z kolendrą i mango
55 min
Przystawka z melona i krewetek
30 min
Koktajl z krewetek
45 min
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20 min
Krewetki Kung Pao
45 min