Kanapki z tatarem z łososia i kremem z awokado
TM6 TM5

Kanapki z tatarem z łososia i kremem z awokado

4.7 (65 ocen)

Składniki

  • ½ ząbka czosnku
  • 1 awokado, dojrzałe, pokrojone na kawałki
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 10 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki soli
  • 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 150 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry, jakości sashimi, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka i wariant)
  • 5 g octu balsamicznego
  • ½ łyżeczki skórki otartej z limonki, ekologicznej, bez białych błonek
  • ¼ pęczka szczypiorku, świeżego, drobno posiekanego
  • 2 kromki pumpernikla (ok. 3 x 12 cm)
  • rzeżucha, do dekoracji
    lub kiełki, dowolne, do dekoracji
  • kwiaty, jadalne do dekoracji (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1793.6 kJ / 428.7 kcal
Białko
18.1 g
Węglowodany
13.3 g
Tłuszcz
35 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Błonnik
7.4 g
Sód
675.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy