
Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowane koreańskie żeberka i fajitas (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
450 g wody
-
25 g oliwy z oliwek
-
300 g mąki pszennej chlebowej (typu 650-750), plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
¾ łyżeczki soli
-
200 g gruszek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki (patrz wariant)
-
3 ząbki czosnku
-
40 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
150 g sosu sojowego
-
80 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
50 g mirinu
-
500 g żeberek wieprzowych, płatów z kością, pokrojonych na 5 cm kawałki
-
20 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
1 - 2 łyżeczki mieszanki przypraw z chili
-
2 łyżki oleju sezamowego
-
ziarna sezamu, białego do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
840 kcal /
3517 kJ
Białko
32 g
Tłuszcz
36 g
Węglowodany
100 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Sód
2648 mg