Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowane koreańskie żeberka i fajitas (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
450 g wody
-
25 g oliwy z oliwek
-
300 g mąki pszennej chlebowej (typu 650-750), plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
¾ łyżeczki soli
-
200 g gruszkę bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki (patrz wariant)
-
3 ząbki czosnku
-
40 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
150 g sosu sojowego
-
80 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
50 g białego wina, wytrawnego50 g mirinu
-
500 g żeberek wieprzowych, płatów z kością, pokrojonych na 5 cm kawałki
-
20 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżka koreańskiej pasty chili gochujang, (gochujang, patrz wskazówka)1 - 2 łyżeczki mieszanki przypraw z chili
-
2 łyżki oleju sezamowego
-
ziarna sezamu, białego do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2648 mg
Białko
32 g
Kalorie
3517 kJ /
840 kcal
Tłuszcz
36 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Węglowodany
100 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Koreański makaron japchae (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Czosnkowo-imbirowe skrzydełka z kurczaka z makaronem ryżowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
55 min
Jamajski kurczak jerk
1 godz. 50 min
Wolno gotowana wołowina w sosie whisky z ziemniakami (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 50 min
Udka z kurczaka teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
2 godz.
Żeberka w sosie słodko-kwaśnym
40 min
Kurczak w sosie ostrygowym (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z ryżem jaśminowym
2 godz. 10 min
Wolno gotowane żeberka w sosie barbecue (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 25 min
Żeberka teriyaki ze słodko-kwaśnymi warzywami
2 godz.
Skrzydełka Buffalo
2 godz. 10 min
Szarpana wieprzowina
4 godz. 15 min
Grillowane żeberka w słodko-kwaśnym sosie BBQ
2 godz. 30 min