Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g broccoli stems, peeled (see Tip)
- 320 g carrots, cut into halves
- 4 Gala apples cored, peeled and cut into quarters
- 30 g mixed fresh herbs (eg parsley, coriander, dill or chives), leaves only
- 120 g mayonnaise
- 30 g apple cider vinegar
- 3 tsp Dijon mustard
- 1 tbsp honey
- 1 pinch sea salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- 1 - 2 tbsp flaked almonds (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1733.1 kJ / 414.2 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 46.5 g
- Tłuszcz
- 24.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 11.2 g
- Sód
- 337.3 mg
Alternatywne przepisy
PB 'n' J Muffins
45 min
Vegetable paella
40 Min
Rice paper rolls (Thermomix® Cutter)
1h
Nut butter dressing
5 Min
Feta, Olive and Herb Muffins
50min
Soba noodle and tofu salad
35min
Sweet potato and wakame patties (Jude Blereau)
1h
Traditional hommus
25h 5min
Slow-cooked eggplant pasta sauce
5 godz. 40 min
Grilled eggplant dip
2 godz.
Soula's Spanakopita
1 Std. 35 Min
ABC muffins
40 Min