Pancetta-wrapped apricot stuffing roll

Pancetta-wrapped apricot stuffing roll

4.3 12 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
10 portions

Składniki

  • pancetta (approx. 350 g), thick cut and rind removed
    26 slices
  • day old bread torn into pieces (3 cm)
    250 g
  • fresh flat-leaf parsley (approx. 15 g), leaves only
    8 sprigs
  • fresh sage leaves
    3
  • brown onions cut into halves
    2
  • garlic cloves
    2
  • butter
    80 g
  • dried apricots (approx. 70 g), cut into pieces
    12
  • dried cranberries
    50 g
  • sea salt to taste
    ¼ tsp
  • ground black pepper to taste
    ¼ tsp
  • ground allspice
    ½ tsp
  • eggs
    2
  • apricot jam
    1 tbsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 264 kcal / 1110 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 19 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 6.9 g
Sód 1148.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...