Wersje kompatybilne
Spinach salad with crunchy quinoa and green goddess dressing
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Green goddess dressing
- 60 g olive oil
- 30 g pouring (whipping) cream
- 1 garlic clove
- 1 eschalot
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 4 sprigs fresh tarragon, leaves only
- 2 sprigs fresh basil, leaves only
- 250 g avocados (approx. 2 medium avocados), flesh only
- 40 g apple cider vinegar
- 2 anchovy fillets
- 2 tsp lime juice
- salt, to taste
- fresh ground black pepper
Spinach salad
- 120 g white quinoa
- 500 g water, plus extra for soaking
- 2 tbsp olive oil
- 2 tsp pomegranate molasses
- 200 g fresh baby spinach leaves
- 1 pomegranate, arils only
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1155.8 kJ / 275.1 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 11.1 g
- Tłuszcz
- 22.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 84 mg
Alternatywne przepisy
Cypriot grain salad
45min
Whole cauliflower with pea purée
40min
Spring greens with grapefruit
30min
Beetroot and tequila cured salmon
24h 20min
Fresh fennel salad
10 min
Raw cauliflower tabouli
30min
Coriander pesto
5 min
Sweet potato and grain salad
1h 30min
Root vegetables with hazelnut pangrattato
40min
Lentil and mint salad
3 Std. 55 Min
Quinoa with mixed greens and yoghurt dressing
35 Min
Mixed grain salad with lemon and honey dressing
55min