![Crunchy carrot salad Crunchy carrot salad](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7C9CB6B8-3EA2-4EB7-8212-800BBC593DC7/Derivates/BF862629-3D0A-4F22-8C87-A714A23F3582.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ orange, zest only, no white pith
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 30 g orange juice (approx. 1 orange)
- 450 g carrots (approx. 4), peeled and cut into thirds
- 250 g green apple, cut into quarters and cores removed
- 2 celery stalks (approx. 120 g), cut into halves
- 1 pinch sea salt (optional)
- 60 g walnuts, chopped (optional)
- 1 tbsp olive oil (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 609 kJ / 145 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 9.5 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 77 mg
Alternatywne przepisy
Beetroot and carrot salad with vincotto dressing
10 Min
Broccoli salad
10 Min
Chopped vegetable salad
10 Min
Sweet potato, parsnip and broccoli frittata
55 Min
Spiced fennel and silverbeet with fried eggs
35 Min
Root vegetables with hazelnut pangrattato
40min
Curried carrot and ginger soup
40min
Green goodness soup
10 Min
Coleslaw
10 Min
Beetroot salad
10 Min
Spiced oranges and dates with yoghurt cream
30min
Almond thins
25min