Urządzenia i Akcesoria
Kremowy „serek” z nerkowców
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji
Składniki
-
250 g orzechów nerkowca
-
500 g gorącej wody
-
1 ząbek czosnku
-
50 g wody mineralnej, niegazowanej
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 - 2 łyżki płatków drożdżowych nieaktywnych
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka octu jabłkowego
-
20 g szczypiorku, świeżego posiekanego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
210.3 mg
Białko
9.8 g
Kalorie
1042 kJ /
249.1 kcal
Tłuszcz
18.5 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Węglowodany
14.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BEZ LAKTOZY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegański dip z „sera pleśniowego” z tofu
15 min
Sezamki
1 godz. 50 min
Kawa mielona waniliowa
5 min
Kawa mielona drobno
5 min
Pikantne pieczone orzechy nerkowca
30 min
„Serowa” zapiekanka makaronowa z wegańskimi klopsikami
1 godz. 30 min
Czerwony ryż Tex-Mex
1 godz.
Bób na ostro z brązowym ryżem i pestkami dyni
45 min
Aromatyczne biryani z soczewicą
40 min
Dynia faszerowana komosą ryżową (quinoa)
1 godz.
Tofucznica
30 min
Kawa z żółtkiem po wietnamsku
10 min