Urządzenia i Akcesoria
Kremowy „serek” z nerkowców
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji
Składniki
-
250 g orzechów nerkowca
-
500 g gorącej wody
-
1 ząbek czosnku
-
50 g wody mineralnej, niegazowanej
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 - 2 łyżki płatków drożdżowych nieaktywnych
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka octu jabłkowego
-
20 g szczypiorku, świeżego posiekanego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
210.3 mg
Białko
9.8 g
Kalorie
1042 kJ /
249.1 kcal
Tłuszcz
18.5 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Węglowodany
14.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BEZ LAKTOZY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Łosoś w chrupiącej panierce z warzywami i sosem śmietanowo-cytrynowym
1 godz.
Wrapy z hummusem i rumienionymi warzywami
35 min
Wrapy warzywne z ciecierzycą i guacamole
30 min
Placki pomidorowe po grecku i sałatka z rumienioną ciecierzycą
50 min
Wegański ziołowy „ser” à la feta
12 godz. 10 min
Marchewkowe falafele z sałatką z pomidorów
55 min
Bowl z tempehem i sosem orzechowym (TM5)
1 godz.
Hummus z pieczoną papryką (BLW, dla dzieci)
50 min
Granola kokosowo-migdałowa
45 min
Wegańskie aïoli
5 godz. 10 min
Wegańska lasagne z domowym makaronem i soczewicą
2 godz. 20 min
Płynące ciastka czekoladowe z palonym masłem
1 godz. 40 min