Kremowy „serek” z nerkowców

Kremowy „serek” z nerkowców

4.4 24 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji

Składniki

  • 250 g orzechów nerkowca
  • 500 g gorącej wody
  • 1 ząbek czosnku
  • 50 g wody mineralnej, niegazowanej
  • 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 - 2 łyżki płatków drożdżowych nieaktywnych
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego
  • 20 g szczypiorku, świeżego posiekanego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 210.3 mg
Białko 9.8 g
Kalorie 1042 kJ / 249.1 kcal
Tłuszcz 18.5 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 3.3 g
Węglowodany 14.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...