Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de parmesan, en morceaux (2-3 cm)
- 60 g d'huile d'olive extra vierge
- 100 g de légumes variés (céleri branche, carottes et oignons), en morceaux (2-3 cm)
- 400 g de viande de bœuf hachée
- 2 c. à café de sel
- 1 pincée de poivre noir, fraîchement moulu
- 320 g de tagliolini
- 60 g de vin blanc, sec
- 50 g d'oignon, en morceaux (2-3 cm)
-
100
g de speck tyrolien, en dés (1-2 cm)
lub 100 g de lardons (1-2 cm) - 800 g de chair de potiron, épluché et préparé, en morceaux (2-3 cm)
- 10 g de beurre
- 250 g de mozzarella de lait vache, en morceaux (2-3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1811 kJ / 433 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Risotto à la tomate et burrata
30min
Risotto aux carottes et endives
40min
Gratin de cornettes
50min
Risotto de brocoli-parmesan aux noisettes
40min
Risotto alle cinque P
30min
Gratin de gnocchis au poireau
50min
One pot penne-poireaux
30min
Potée de riz à la courge
50min
Curry de courge au poulet
45min
Risotto à la courge
35 Min
Émincé de poulet Parmentier
1h 15 min
Lasagnes à la courge
1h 40min