Torta salata di carne trita e carote

Torta salata di carne trita e carote

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porzioni

Składniki

  • di farina di farro bianca
    200 g
  • di burro a pezzi (1 cm), freddo
    75 g
  • di acqua
    50 g
  • di sale
    2 cucchiaini
  • di carote pelate, a pezzi (4 cm)
    400 g
  • di cipolle tagliate a metà
    80 g
  • spicchio di aglio
    1
  • uova
    3
  • di carne trita di manzo
    400 g
  • di fiocchi di latte (formaggio fresco)
    200 g
  • di prezzemolo a foglia liscia, fresco le foglioline lavate e asciugate, tritato (circa 20 g)
    1 mazzetto
  • di peperoncino rosso, secco, macinato opzionale
    1 cucchiaino

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 448.4 kcal / 1876.2 kJ
Białko 23.1 g
Tłuszcz 28.1 g
Węglowodany 27.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...