Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Parmigiano reggiano, a pezzi
- 30 g di burro
- 30 g di farina di grano
- 2 peperoni, misti, (300 g), (1 rosso e 1 giallo), a pezzi
- 750 g di acqua
-
2
cubetti di dado per brodo vegetale (per 0,5 l)
lub 2 cucchiaini colmi di dado per brodo vegetale, in pasta, fatto in casa - 1 cucchiaino di sale alle erbe
- ½ cucchiaino di paprica dolce
- 2 pizzichi di pepe macinato
- 50 g di panna
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1058 kJ / 259 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di zucca
35 min
Chutney di zucca e albicocche
Brak ocen
Crema di pomodoro
25 min
Crema di zucchine
30 min
Vellutata di patate e spinaci con crema reale
45min
Vellutata al peperone rosso e zenzero
50 min
Vellutata di piselli
40min
Vellutata di cavolfiore
50 min
Vellutata di funghi champignon
20min
Zuppa di zucchine con formaggio fresco
35 min
Vellutata di pomodori
35 min
Zuppa di funghi e patate
45min