Orzo alla mediterranea

Orzo alla mediterranea

4.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

  • di scalogni (2-3 scalogni)
    70 g
  • di olio di oliva
    30 g
  • di orzo perlato medio, lavato e sgocciolato
    250 g
  • di vino bianco, secco vegano
    100 g
  • di acqua calda
    750 g
  • di dado per brodo vegetale vegano (vedere consiglio)
    1 cucchiaio
    1 cubetto di dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l), vegano
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe bianco, in polvere
    2 pizzichi
  • di timo secco (opcjonalnie)
    ¾ di cucchiaino
  • di pinoli
    40 g
  • di zucchine a fette (5 mm)
    400 g
  • di pomodori, secchi sott'olio, tagliati a listarelle (5 mm)
    50 g
  • di burro di mandorla, bianco
    60 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 517 kcal / 2159 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 52 g
Błonnik 8.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...