Risotto di farro con barbabietola

Risotto di farro con barbabietola

5.0 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • di cipolle tagliate a metà
    80 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di barbabietole crude pelate, a pezzi (2 cm)
    200 g
    200 g di barbabietole, cotte, pelate, a pezzi (2 cm)
  • di olio di oliva più un po’ per guarnire
    40 g
  • di farro (tempo di cottura 13-15 minuti) vedi consiglio
    300 g
  • di acqua
    450 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pepe, macinato fresco
    5 pizzichi
  • di basilico, fresco
    1 mazzetto
  • di panna
    60 g
  • di lievito alimentare
    2 cucchiai
  • di fiocchi d'avena
    20 g
  • di formaggio grattugiato (opcjonalnie) ad es. parmigiano, sbrinz o gruviera
    50
  • di olio di oliva
    2 cucchiaini
  • di formaggio grattugiato (opcjonalnie) ad es. parmigiano, sbrinz o gruviera
    50 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 496.9 kcal / 2079.2 kJ
Białko 17.6 g
Tłuszcz 20.3 g
Węglowodany 66.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...