Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Parmigiano reggiano
- 500 g di finocchi, tagliati in quarti, senza gambo
- 1 cucchiaino di sale, a piacere
- 4 pizzichi di pepe macinato, a piacere
- 50 g di olio di oliva
-
30
g di succo di limone, spremuto fresco
lub 30 g di aceto alla frutta
- Wartości odżywcze
- na 1 porzioni
- Kalorie
- 1014 kJ / 242 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 728 mg
Alternatywne przepisy
Composta di mele
20 min.
Contorno di zucchine
30min
Grano saraceno con pollo e agretti
30min
Insalata di cetrioli con vinaigrette all’aneto (TM6)
Pas d’évaluation
Insalata di barbabietola con rafano
10 min.
Tartare di uova
35min
Purea di mele per la dispensa
Pas d’évaluation
Composta di mele
20 min.
Spiedini di tacchino
1h
Insalata di carote con salsa allo yogurt (TM6)
10 min.
Zenzero pelato (TM6)
5 Min
Insalata di broccoli con pinoli
5 Min