Torta salata ai piselli

Torta salata ai piselli

4.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

Impasto
  • di farina di farro bianca
    200 g
  • di burro a pezzi (2 cm)
    75 g
  • di acqua
    50 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
Ripieno
  • di piselli surgelati
    300 g
  • spicchio di aglio
    1
  • uova
    3
  • di mascarpone
    150 g
    150 g di ricotta
  • di acqua
    50 g
  • di menta piperita fresca (circa 10 g), le foglioline lavate e asciugate
    ½ mazzetto
  • di noce moscata in polvere
    1 punta di coltello
  • di sale
    ½ - 1 cucchiaio
  • di pepe macinato
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 561 kcal / 2330 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 38 g
Węglowodany 35 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...