Chabakia (biscuits marocains)

3.7 9 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
10 portions

Składniki

  • 50 g de beurre doux en morceaux
  • 3 œufs
  • 100 g d'eau
  • 2 c. à soupe de vinaigre blanc
  • 200 g d'amandes en poudre
  • 1 c. à café de cannelle en poudre
  • 1 c. à soupe de graines d'anis
  • 150 g de graines de sésame blanc et un peu pour la finition
  • 10 g d'huile d'olive
  • 10 g d'eau de fleur d'oranger
  • 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
  • 1 pincée de safran (opcjonalnie)
  • 500 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • huile de friture
  • miel pour la finition

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 155.7 mg
Białko 14.5 g
Kalorie 1917.7 kJ / 458.3 kcal
Tłuszcz 24.8 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 5.2 g
Węglowodany 47 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...