Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g d'amandes décortiquées
- 75 g de sucre en poudre
- 25 g de semoule de blé dur
- 50 g de beurre, en morceaux
- 1 œuf
- 2 c. à soupe de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 682 kJ / 163 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 12 g
Alternatywne przepisy
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30 dk
Pains batbout marocains
1h
Cornes de gazelle, vanille et fleur d'oranger
1h 15 min
Msemen
40 min
Gâteau de semoule à l'eau de rose (Namoura)
4 Std. 40 Min
Seffa de cheveux d'ange aux fruits secs
1 godz. 25 min
Loubia (haricots blancs à la tomate)
1 godz. 25 min
Harira
7h
Ghoribas à la noix de coco
20 min
Crêpes mille trous
1h 10min
Soupe harira
40 min
Zaalouk marocain (dip aux épices)
40 min