Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g d'amandes décortiquées
- 75 g de sucre en poudre
- 25 g de semoule de blé dur
- 50 g de beurre, en morceaux
- 1 œuf
- 2 c. à soupe de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 682 kJ / 163 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 12 g
Alternatywne przepisy
Batbout au fromage
30min
Soupe à la coriandre
50 min
Ghoribas à la noix de coco
20min
Cornes de gazelle, vanille et fleur d'oranger
1 Std. 15 Min
Soupe harira
40min
Harira
7 Std.
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30min
Gâteau de semoule à l'eau de rose (Namoura)
4 Std. 40 Min
Msemen
40min
Pains batbout marocains
1h
Crêpes mille trous
1h 10 min
Sfenj - donuts marocain
2h 45min