Kalb el louz (gâteau de semoule au sirop de fleur d’oranger)

Kalb el louz (gâteau de semoule au sirop de fleur d’oranger)

3.3 22 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 13 godz. 10 min
6 portions

Składniki

La veille
  • 250 g de sucre en poudre
  • 125 g de beurre en morceaux
  • 500 g de semoule de blé dur moyenne
  • quelques gouttes d'extrait de vanille
  • 150 g d'eau de fleur d'oranger
Le jour même
  • huile pour le moule
  • 36 amandes non émondées
  • 50 g de beurre fondu
  • 500 g d'eau
  • 300 g de sucre en poudre
  • 50 g d'eau de fleur d'oranger

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 12 g
Kalorie 3831 kJ / 910 kcal
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 152 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...