Wersje kompatybilne
Kalb el louz (gâteau de semoule au sirop de fleur d’oranger)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 250 g de sucre en poudre
- 125 g de beurre, en morceaux
- 500 g de semoule de blé dur moyenne
- quelques gouttes d'extrait de vanille
- 150 g d'eau de fleur d'oranger
Le jour même
- huile, pour le moule
- 36 amandes non émondées
- 50 g de beurre fondu
- 500 g d'eau
- 300 g de sucre en poudre
- 50 g d'eau de fleur d'oranger
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3831 kJ / 910 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 152 g
- Tłuszcz
- 28 g
Alternatywne przepisy
Fekkas (biscuits croquants)
45 min
Chebakias (gâteaux frits au miel)
2h
Brioche tressée à la cannelle
8u.
Petits beignets chocolat et noisettes
3h 10min
Brioches roulées salées
4 Std. 45 Min
Cake orange-pavot
1h
Pains batbout marocains
1h
Baklavas aux amandes et aux pistaches
7h
Pains de semoule Matlouh
2 Std. 10 Min
Mousse de café
5min
Sfenj (beignets à la pâte levée)
2h 30 min
Brioche butchy à partager
3 godz. 50 min