
Urządzenia i Akcesoria
Gâteau quatre-quarts enrobé de chocolat
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
9 tranches
Składniki
-
115 g d'huile végétale
-
270 g de sucre
-
3 œufs
-
60 g de cacao en poudre
-
140 g de farine de blé
-
½ c. à café de sel
-
1 c. à café de levure chimique
-
¼ c. à café de bicarbonate de sodium
-
140 g de lait entier
Glaçage au chocolat
-
100 g de crème liquide 30-40% m.g.
-
45 g de lait entier
-
225 g de chocolat noir pépites ou morceaux
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 tranche
Kalorie
535 kcal /
2238 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
30 g
Węglowodany
59 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Sód
248 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Duo dynamique
15 Przepisów
Francja
Francja