Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 115 g d'huile végétale
- 270 g de sucre
- 3 œufs
- 60 g de cacao en poudre
- 140 g de farine de blé
- ½ c. à café de sel
- 1 c. à café de levure chimique
- ¼ c. à café de bicarbonate de sodium
- 140 g de lait entier
Glaçage au chocolat
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 45 g de lait entier
- 225 g de chocolat noir, pépites ou morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 2238 kJ / 535 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 248 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Briochettes aux pépites de chocolat
4sa
Tarte amandine aux pommes et poires
50 dk
Cookies aux pépites de chocolat
25 min
Gâteau aux pommes
1sa
Madeleines marbrées choco-vanille
1h 25min
Brioche suisse chocolat-speculoos
3h 35min
Sablés viennois
45 dk
Cake marbré à la vapeur
1h 15min
Quatre-quarts aux pépites de chocolat
55 dk
Cake marbré, glaçage rocher
2h 15min
Brioche butchy à partager
3h 50min
Cookies au chocolat au lait et aux noisettes
25 min