Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 650 g d'eau
- 275 g de semoule de blé dur fine
- 150 g de farine de blé
- 10 g de sucre en poudre
- 1 pincée de sel
- 5 g de levure boulangère sèche
- 1 sachet de levure chimique
- beurre
- miel, pour le service (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 508 kJ / 120 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 3 g
Alternatywne przepisy
Bolognaise express
20 Min
Chebakias (gâteaux frits au miel)
2h
Sayadieh (riz épicé au poisson)
50min
Gâteau moelleux, façon quatre-quarts
55 min
Pains batbout marocains
1 Std.
Taktouka (salade de tomates et poivrons confits)
35min
Pains de semoule Matlouh
2h 10min
Crêpes mille trous et coulis de fraises
55 min
Mousse de café
5 Min
Sfenj (beignets à la pâte levée)
2 Std. 30 Min
M'semen (crêpes feuilletées)
2h
Krachel (brioches à l’anis)
2h 45min