Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 650 g d'eau
- 275 g de semoule de blé dur fine
- 150 g de farine de blé
- 10 g de sucre en poudre
- 1 pincée de sel
- 5 g de levure boulangère sèche
- 1 sachet de levure chimique
- beurre
- miel, pour le service (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 508 kJ / 120 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 3 g
Alternatywne przepisy
Crêpes mille trous
1h 10min
Msemen
40min
M'semen (crêpes feuilletées)
2h
Pains de semoule Matlouh
2 Std. 10 Min
Pains batbout marocains
1h
Batbouts farcis à la viande hachée et tomate
2 Std. 10 Min
Maakouda (galettes de pommes de terre)
1h 5min
Chorba tunisienne
45min
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30min
Tajine de poulet aux olives et pommes de terre
50min
Ghoribas marocains
35min
Kalb el louz (gâteau de semoule au sirop de fleur d’oranger)
13sa 10 dk