Zimowa pizza bianca

Zimowa pizza bianca

4.5 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 kawałków

Składniki

  • 210 g wody
  • 350 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 50 g kaszy manny
    50 g semoliny z pszenicy durum
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki cukru
  • 10 g drożdży świeżych pokruszonych
    1 łyżeczka suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • 30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 1 ząbek czosnku
  • 5 g liści szałwii, świeżych
    5 g liści bazylii, świeżych
  • 200 g sera ricotta podzielonego na kawałki
  • 250 g sera mozzarella twardego, pokrojonego na kawałki
  • 3 serca karczochów, w oleju odsączonych, grubo posiekanych (ok. 200 g)
  • 1 papryczka pepperoni, marynowana pokrojona na kawałki

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 kawałek

Sód 427.8 mg
Białko 15.6 g
Kalorie 1525.7 kJ / 364.7 kcal
Tłuszcz 15.2 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 6.9 g
Węglowodany 40.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...