Lablabi (soupe tunisienne aux pois chiches)

Lablabi (soupe tunisienne aux pois chiches)

3.8 21 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • 4 œufs
  • ½ c. à café de graines de coriandre
  • ½ c. à café de graines de carvi
  • 4 pincées de poivre moulu
  • ½ c. à café de feuilles de laurier déshydratées
  • ½ c. à café de menthe déshydratée
  • 3 gousses d'ail
  • 400 g de pois chiches en conserve égouttés
  • ½ c. à café de sel
  • 600 g d'eau
  • 4 tranches de pain rassis coupées en morceaux
  • 1 c. à soupe de sauce harissa à ajuster en fonction des goûts
  • 80 g de thon en boîte au naturel coupé en morceaux
  • 20 olives (opcjonalnie)
  • 4 c. à café de câpres en saumure (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 917.5 mg
Białko 24 g
Kalorie 1585 kJ / 376 kcal
Tłuszcz 9.5 g
Błonnik 8.5 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 44.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...