Insalata Thai con condimento alle arachidi

4.0 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

Condimento al burro di arachidi
  • 4 spicchi di aglio
  • 10 g di zenzero, radice fresca pelata
  • 50 g di burro di arachidi
  • 20 g di succo di lime, spremuto fresco e filtrato
  • 30 g di miele
  • 20 g di salsa di pesce
  • 10 g di olio di sesamo
  • 10 g di sriracha (opcjonalnie)
  • 50 g di latte di cocco
Insalata
  • 150 g di cavolo rosso a pezzi (5 cm)
    150 g di cavolo cappuccio, a pezzi (5 cm)
  • 250 g di peperone rosso pulito e a pezzi (5 cm)
  • 250 g di polpa di mango non troppo maturo, a pezzi (5 cm)
  • 5 g di mentuccia fresca, le foglioline + q.b.
  • 5 g di foglie di coriandolo, fresche a pezzi (2 cm)
  • 50 g di cipollotto a rondelle (2 cm)
Gamberi
  • 400 g di code di gambero fresche pulite
  • 4 cucchiai di olio di sesamo
  • 1 cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di pepe nero macinato

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 420.2 kcal / 1758.2 kJ
Białko 19.6 g
Tłuszcz 25.9 g
Węglowodany 29.9 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 6.2 g
Sód 1561.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...