Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa al basilico
- 20 g di gherigli di noci
- 30 g di mandorle pelate
- 40 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 2 pizzichi di sale
Gazpacho
- 500 g di pomodori maturi, senza pelle e senza semi, a pezzi
- 200 g di peperoni gialli, puliti e a pezzi
- 150 g di cetrioli, sbucciati, senza semi e a pezzi
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 5 g di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 5 - 10 gocce di Tabasco, a piacere
- ½ spicchio di aglio
- 100 g di cipollotti, la parte bianca a rondelle
Terminare la preparazione
- 5 - 6 pomodorini gialli, a spicchi
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 10 - 15 foglie di basilico fresco, a piacere
- 5 - 6 pomodori verdi, a spicchi
- 5 - 6 pomodorini rossi, a spicchi
- crostini di pane tostati (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2121.7 kJ / 507.1 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 46.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 6.6 g
- Sód
- 621 mg
Alternatywne przepisy
Dahl di lenticchie, spinaci e latte di cocco
40min
Gazpacho
15 min
Dahl di lenticchie, spinaci e cipollotto
40min
Crema di lenticchie e pomodori secchi
15 min
Maionese all'avocado
15 min
Hummus
10 dk
Gazpacho alle pesche e cipolla rossa di Tropea
1sa 10 dk
Insalata veloce con verdure crude
15 min
Bowl con falafel e verdure
30 min
Curry di ceci (vegan)
1 godz.
Zuppa di fagioli alla greca (Fasolada)
45min
Bocconcini di tacchino indian style con riso basmati
1 godz.