Zuppa speziata alle patate dolci e cavolo riccio

Zuppa speziata alle patate dolci e cavolo riccio

4.8 80 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 porzioni

Składniki

  • scalogno (circa 40 g), a metà
    1
  • di olio extravergine di oliva
    40 g
  • di pasta di curry rosso
    3 cucchiaini
  • spicchio di aglio
    1
  • di patate americane dolci pulite, a dadini (circa 3 cm)
    400 g
  • di dado per brodo vegetale fatto in casa
    1 cucchiaio
    1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l), fatto in casa
  • di burro di arachidi
    80 g
  • di latte di cocco
    400 g
  • di salsa di soia
    2 cucchiai
  • di ceci bianchi in scatola sgocciolati
    250 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di cavolo riccio a striscioline (circa 5 mm)
    100 g
  • semi di sesamo per servire
  • lime in spicchi, per servire
    1

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 623.8 kcal / 2610 kJ
Białko 21.2 g
Tłuszcz 33.8 g
Węglowodany 66.2 g
Błonnik 12.7 g
Tłuszcz nasycony 15.7 g
Sód 0.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...