Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 - 300 g di ceci bianchi in scatola (ceci e loro liquido di conservazione)
- 250 - 300 g di verdure cotte, avanzate (es. carota, sedano, finocchio, cipolla, sedano rapa), a pezzi (vedere consigli)
- 50 - 75 g di salsa tahini
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 20 g di succo di limone, spremuto fresco
- ½ - 1 spicchio di aglio, a piacere
- ½ - 1 cucchiaino di cumino in polvere
- ½ - 1 cucchiaino di sale
- prezzemolo fresco, tritato finemente, per servire
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 944.2 kJ / 225.7 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 20.3 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 281.5 mg
Alternatywne przepisy
Hummus di cannellini e cipolla di Tropea
11h
Hummus
10min
Babaganoush
40min
Hummus di ceci
9h 20min
Pane croccante all'amaranto
50min
Hummus di ceci neri
1h 30min
Patate dolci ripiene di lenticchie piccanti, maionese alla banana e coleslaw
50min
Hummus di barbabietola (vegan)
15min
Curry di lenticchie alla cingalese (Dahl)
30 Min
Hummus di fagioli e yogurt
15min
Hummus di ceci e broccoli con pane integrale tostato
40min
Pane lenticchie, ceci e semi misti
9h