Hummus al riciclo di verdure

Hummus al riciclo di verdure

4.9 17 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
6 porzioni

Składniki

  • di ceci bianchi in scatola (ceci e loro liquido di conservazione)
    240 - 300 g
  • di verdure cotte, avanzate (es. carota, sedano, finocchio, cipolla, sedano rapa), a pezzi (vedere consigli)
    250 - 300 g
  • di salsa tahini
    50 - 75 g
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    30 g
  • di succo di limone, spremuto fresco
    20 g
  • spicchio di aglio a piacere
    ½ - 1
  • di cumino in polvere
    ½ - 1 cucchiaino
  • di sale
    ½ - 1 cucchiaino
  • prezzemolo fresco tritato finemente, per servire

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 225.7 kcal / 944.2 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 13.8 g
Węglowodany 20.3 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Sód 281.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...