Urządzenia i Akcesoria
Mac'n'cheese
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
250 g makaronu, suchego sprężynki, Lubella
-
woda do gotowania makaronu
-
sól do gotowania makaronu
-
1 kromkę chleba białego (ok. 25 g), pokrojoną w ćwiartki
-
250 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
-
30 g masła
-
40 g mąki pszennej
-
340 g mleka
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1228.8 mg
Białko
37.4 g
Kalorie
3709 kJ /
886.5 kcal
Tłuszcz
34.2 g
Błonnik
6.2 g
Tłuszcz nasycony
18.8 g
Węglowodany
106.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
W DOMU JAK W RESTAURACJI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Farfalle w sosie gorgonzola z gruszką i orzechami
25 min
Wielkanocne babeczki „zajączki”
1 godz. 45 min
Solone zakręcone ziemniaki na patyku (TM5)
10 min
Solone zakręcone ziemniaki na patyku (TM6, TM7)
10 min
Zapiekanka makaronowa z chorizo
55 min
Lodowe flurry
6 godz. 20 min
Ziemniaki księżnej z marchewką i groszkiem (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 15 min
Burrito z mięsem mielonym i awokado
25 min
Placki ze spiralizowanych batatów (TM6, TM7)
55 min
Zapiekanka ziemniaczana
40 min
Lody z ciastkami Oreo®
8 godz. 30 min
Miso carbonara z makaronem udon
30 min