
Urządzenia i Akcesoria
Mac'n'cheese
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
250 g makaronu, suchego sprężynki, Lubella
-
woda do gotowania makaronu
-
sól do gotowania makaronu
-
1 kromkę chleba białego (ok. 25 g), pokrojoną w ćwiartki
-
250 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
-
30 g masła
-
40 g mąki pszennej
-
340 g mleka
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
886.5 kcal /
3709 kJ
Białko
37.4 g
Tłuszcz
34.2 g
Węglowodany
106.4 g
Błonnik
6.2 g
Tłuszcz nasycony
18.8 g
Sód
1228.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

W DOMU JAK W RESTAURACJI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Lodowe flurry
6 godz. 20 min
Spaghetti à la carbonara z pistacjami
30 min
Kurczaki z Kentucky
2 godz. 40 min
Zapiekanka makaronowa z soczewicą i salami
1 godz.
Zapiekanka makaronowa z chorizo
55 min
Burrito z mięsem mielonym i awokado
25 min
Kokosowe muffinki z płynną czekoladą w środku
1 godz.
Pizza Diavola
1 godz. 30 min
Dubajska czekolada
1 godz. 20 min
Kofty z indyka z sosem tahini
30 min
Zapiekanka z tortellini
30 min
Makaron w sosie śmietanowo-serowym z suszonymi pomidorami
45 min