Mac'n'cheese

Mac'n'cheese

3.7 248 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • 250 g makaronu, suchego sprężynki, Lubella
  • woda do gotowania makaronu
  • sól do gotowania makaronu
  • 1 kromkę chleba białego (ok. 25 g), pokrojoną w ćwiartki
  • 250 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
  • 30 g masła
  • 40 g mąki pszennej
  • 340 g mleka
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 886.5 kcal / 3709 kJ
Białko 37.4 g
Tłuszcz 34.2 g
Węglowodany 106.4 g
Błonnik 6.2 g
Tłuszcz nasycony 18.8 g
Sód 1228.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...