Urządzenia i Akcesoria
Wrapy z kurczakiem i kukurydzą
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
¼ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej (opcjonalnie)
-
¾ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
3 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
40 g oliwy z oliwek
-
500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych w 2 cm paski
-
150 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
-
500 g wody
-
1 awokado dojrzałe
-
4 tortille pszenne
-
4 łyżki majonezu
-
8 liści sałaty
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
954.6 mg
Białko
34.6 g
Kalorie
2521.3 kJ /
602.6 kcal
Tłuszcz
36 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ŚNIADANIE UCZNIA III
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Grillowany łosoś z łódeczkami ziemniaczanymi
1 Std. 10 Min
Sałatka z kurczakiem; Ryż na mleku z karmelizowanymi gruszkami
1 Std. 15 Min
Sałatka grecka z kurczakiem (TM6, TM7)
1 Std. 10 Min
Stripsy z kurczaka w zdrowej panierce i lekki sos czosnkowy
50 Min
Kanapki z pulpetami z kurczaka
1 Std.
Fitness bowl z brązowym ryżem, fasolką szparagową, kurczakiem i ciepłą salsą pomidorową
1 Std.
Włoska sałatka makaronowa
30 Min
Wrapy caprese
10 Min
Sałatka "Abecadło"
30 Min
Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
15 Min
Kurczak z sałatką z ziemniaków na ciepło
55 Min
Pieczone ziemniaki z rozmarynem i czosnkiem
1 Std. 10 Min