Urządzenia i Akcesoria
Purée ziemniaczane (z osłoną noża miksującego 2.0)
Składniki
Obieranie ziemniaków
-
1200 g wody
-
1 łyżeczka oliwy z oliwek (patrz wskazówka)
-
900 g ziemniaków nieobranych, podobnej wielkości (patrz wskazówka)
Purée ziemniaczane
-
140 g bulionu warzywnego, płynnego (patrz wskazówka)
-
90 g mleka
-
60 g masła pokrojonego na kawałki
-
¾ - 1 łyżeczka czosnku, granulowanego (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
oliwa z oliwek do dekoracji
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Purée ziemniaczane z rozmarynem
40 min
Mizeria z cienko krojonych ogórków (TM6, TM7)
10 min
Obieranie i gotowanie ziemniaków (z osłoną noża miksującego 2.0)
35 min
Obieranie ziemniaków (z osłoną noża miksującego 2.0)
5 min
Obieranie buraków (z osłoną noża miksującego 2.0)
10 min
Obieranie marchewki (z osłoną noża miksującego 2.0)
5 min
Obieranie młodych ziemniaków (z osłoną noża miksującego 2.0)
5 min
Obieranie i gotowanie młodych ziemniaków (z osłoną noża miksującego 2.0)
35 min
Obieranie czosnku (z osłoną noża miksującego 2.0)
5 min
Purée ziemniaczane (w stacji Thermomix Friend®)
45 min
Wolno gotowany kurczak w cytrynowym sosie śmietanowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 50 min
Wolno gotowany wywar wołowy na mięsie i kościach (z osłoną noża miksującego)
3 godz. 50 min