Urządzenia i Akcesoria
Purée ziemniaczane (z osłoną noża miksującego 2.0)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
Obieranie ziemniaków
-
1200 g wody
-
1 łyżeczka oliwy z oliwek (patrz wskazówka)
-
900 g ziemniaków nieobranych, podobnej wielkości (patrz wskazówka)
Purée ziemniaczane
-
140 g bulionu warzywnego, płynnego (patrz wskazówka)
-
90 g mleka
-
60 g masła pokrojonego na kawałki
-
¾ - 1 łyżeczka czosnku, granulowanego (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
oliwa z oliwek do dekoracji
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
623.8 mg
Białko
5.4 g
Kalorie
1235.7 kJ /
295.3 kcal
Tłuszcz
13.2 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
8.2 g
Węglowodany
40.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Jajka w koszulce (z osłoną noża miksującego)
40min
Mizeria z grubo krojonych ogórków (TM6, TM7)
10min
Mizeria z cienko krojonych ogórków (TM6, TM7)
10min
Obieranie i gotowanie ziemniaków (z osłoną noża miksującego 2.0)
35min
Obieranie ziemniaków (z osłoną noża miksującego 2.0)
5min
Obieranie buraków (z osłoną noża miksującego 2.0)
10min
Obieranie młodych ziemniaków (z osłoną noża miksującego 2.0)
5min
Obieranie i gotowanie młodych ziemniaków (z osłoną noża miksującego 2.0)
35min
Obieranie czosnku (z osłoną noża miksującego 2.0)
5min
Purée ziemniaczane (w stacji Thermomix Friend®)
45min
Purée ziemniaczane z maślanką
35min
Purée ziemniaczane z rozmarynem
40min