Deska masła z pesto szpinakowym

Deska masła z pesto szpinakowym

4.9 820 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 10 min
20 porcji

Składniki

  • śmietany, min. 30% tłuszczu w temp. pokojowej
    500 g
  • mleka
    20 g
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    50 g
    50 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
    40 g
  • liści szpinaku, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
    150 g
  • ząbka czosnku
    ½
  • oliwy z oliwek
    60 g
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • szynki parmeńskiej
    10 plastrów

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 183.1 kcal / 766.1 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 17.5 g
Węglowodany 2.3 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 7.7 g
Sód 332 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...