
Urządzenia i Akcesoria
Deska masła z pesto szpinakowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 10 min
20 porcji
Składniki
-
śmietany, min. 30% tłuszczu w temp. pokojowej500 g
-
mleka20 g
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki50 g
-
orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych40 g
-
liści szpinaku, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji150 g
-
ząbka czosnku½
-
oliwy z oliwek60 g
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
szynki parmeńskiej10 plastrów
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
183.1 kcal /
766.1 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
17.5 g
Węglowodany
2.3 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Sód
332 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER IV/2022
11 Przepisów
Polska
Polska