Urządzenia i Akcesoria
Deska masła z pesto szpinakowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 10 min
20 porcji
Składniki
-
500 g śmietany, min. 30% tłuszczu w temp. pokojowej
-
20 g mleka
-
50 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
40 g orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
-
150 g liści szpinaku, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
½ ząbka czosnku
-
60 g oliwy z oliwek
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
10 plastrów szynki parmeńskiej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
332 mg
Białko
5 g
Kalorie
766.1 kJ /
183.1 kcal
Tłuszcz
17.5 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Węglowodany
2.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER IV/2022
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sos do potraw z grilla
15 min
Wytrawne mini serniczki i drink truskawkowy z szampanem
3 godz. 40 min
Sałatka z truskawkami, burratą i bazyliowym pesto (TM6, TM7)
20 min
Sałatka z truskawkami, burratą i bazyliowym pesto (TM5)
20 min
Śródziemnomorska sałatka ziemniaczana (z osłoną noża miksującego 2.0)
55 min
Tosty pomidorowe z szynką serrano
40 min
Tatar z suszonych pomidorów
15 min
Kanapki z burakiem i marynowanym śledziem (Smørrebrød)
50 min
Przyprawa za'atar
5 min
Włoskie masło ziołowe
5 min
Kanapki z pastą buraczaną, awokado i łososiem
10 min
Pasta śródziemnomorska
15 min