Urządzenia i Akcesoria
Ryba w piwnym cieście
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
400 g mąki pszennej
-
800 g filetów z dorsza, ze skórą lub bez skóry (4 filety, każdy po ok. 200 g)
-
sól do oprószenia
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
-
olej rzepakowy do głębokiego smażenia (ok. 1,5 l)
-
3 łyżeczki proszku do pieczenia
-
550 g piwa, typu jasny lager, zimnego550 g piwa, typu ale zimnego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
387.8 mg
Białko
46.6 g
Kalorie
2463.9 kJ /
588.9 kcal
Tłuszcz
2.4 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Węglowodany
82.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SMAKI WAKACJI IV
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Grzybki marynowane
6 godz. 30 min
Sos Reuben
10 min
Wolno gotowana w coli szarpana wieprzowina (z osłoną noża miksującego)
6 godz. 30 min
Steki wołowe (medium rare, sous-vide) z masłem ziołowo-czosnkowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 25 min
Jiaozi z wołowiną i porem
1 godz. 30 min
Indyk w glazurze pomarańczowej
29 godz. 45 min
Szczupak w cieście piwnym z sosem duńskim
35 min
Słodki sos mango z chili
50 min
Indonezyjska zupa z makaronem i pulpetami (Mie Bakso)
1 godz.
Krokiety z mięsem i pieczarkami
1 godz. 15 min
Mac'n'cheese z chorizo i papryką
50 min
Burgery z szarpaną wieprzowiną (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 50 min