Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g mąki pszennej
- 800 g filetów z dorsza, ze skórą lub bez skóry (4 filety, każdy po ok. 200 g)
- sól, do oprószenia
- pieprz czarny, mielony, do oprószenia
- olej rzepakowy, do głębokiego smażenia (ok. 1,5 l)
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
-
550
g piwa, typu ale, zimnego
lub 550 g piwa, typu jasny lager, zimnego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2463.9 kJ / 588.9 kcal
- Białko
- 46.6 g
- Węglowodany
- 82.1 g
- Tłuszcz
- 2.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 387.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kanapki z focacci z bazyliowym pesto, mozzarellą i pomidorem
3 Std. 20 Min
Marynata do krewetek z grilla
5 Min
Steki panierowane w pieprzu
20min
Żeberka po koreańsku z ryżem i surówką z kapusty i kiełków; Ananasowy pudding z tapioki
2h 30min
Jajka po benedyktyńsku z sosem holenderskim i wędzonym łososiem
40 min
Kurczak po koreańsku
30 min
Zupa Pho z resztek pieczonego drobiu
2h 15min
Gołąbki z mięsem i ziemniakami z sosem pieczarkowym
1h 10min
Ognisty kurczak z warzywną surówką
6h 45min
Mac'n'cheese z chorizo i papryką
50 dk
Pasztet z mięsa i warzyw z rosołu
2sa
Zapiekanki z pieczarkami i serem
40 min