Ryba w piwnym cieście
TM6 TM5

Ryba w piwnym cieście

4.6 (319 ocen)

Składniki

  • 400 g mąki pszennej
  • 800 g filetów z dorsza, ze skórą lub bez skóry (4 filety, każdy po ok. 200 g)
  • sól, do oprószenia
  • pieprz czarny, mielony, do oprószenia
  • olej rzepakowy, do głębokiego smażenia (ok. 1,5 l)
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 550 g piwa, typu ale, zimnego
    lub 550 g piwa, typu jasny lager, zimnego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2463.9 kJ / 588.9 kcal
Białko
46.6 g
Węglowodany
82.1 g
Tłuszcz
2.4 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Błonnik
2.7 g
Sód
387.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy