Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g mąki pszennej
- 800 g filetów z dorsza, ze skórą lub bez skóry (4 filety, każdy po ok. 200 g)
- sól, do oprószenia
- pieprz czarny, mielony, do oprószenia
- olej rzepakowy, do głębokiego smażenia (ok. 1,5 l)
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
-
550
g piwa, typu ale, zimnego
lub 550 g piwa, typu jasny lager, zimnego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2463.9 kJ / 588.9 kcal
- Białko
- 46.6 g
- Węglowodany
- 82.1 g
- Tłuszcz
- 2.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 387.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kurczak po peruwiańsku z zielonym sosem i sałatką z awokado
10 godz. 30 min
Żeberka po koreańsku z ryżem i surówką z kapusty i kiełków; Ananasowy pudding z tapioki
2h 30min
Boczek z kimchi
35 min
Ravioli z krewetkami
1h 40min
Sos jogurtowo-miętowy
5min
Roladki z białej kiełbasy faszerowane pieczarkami i serem
1 godz. 10 min
Wolno gotowane koreańskie żeberka i fajitas (z osłoną noża miksującego)
4h 10min
Steki panierowane w pieprzu
20 min
Kotlety wieprzowe po koreańsku z pikantnym ryżem i kapustą pak choi
1h 5min
Szczupak w cieście piwnym z sosem duńskim
35 min
Ziemniaki Hasselback i dip z serem pleśniowym
1h 25min
Langosze
1 godz. 30 min