Salmone al forno con crema di broccolo e salsa all'arancia
TM6

Salmone al forno con crema di broccolo e salsa all'arancia

4.2 (5 ocen)

Składniki

Crema di broccolo romano

  • 50 g di porri a pezzi
  • ½ spicchio di aglio
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 200 g cimette di broccolo romano
  • 250 g di acqua
  • 1 cucchiaino raso di sale
  • 500 g di trancio di salmone fresco (un unico pezzo)

Salsa all'arancia

  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 10 g di farina tipo 00
  • 100 g di succo d'arancia, spremuto fresco e filtrato
  • 30 g di acqua
  • ¼ di dado per brodo vegetale
  • 30 g di mandorle a lamelle

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2014.9 kJ / 481.6 kcal
Białko
29.1 g
Węglowodany
11.3 g
Tłuszcz
35.7 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Błonnik
2.6 g
Sód
686.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy