Salmone al forno con crema di broccolo e salsa all'arancia

4.3 12 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

Crema di broccolo romano
  • 50 g di porri a pezzi
  • ½ spicchio di aglio
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 200 g cimette di broccolo romano
  • 250 g di acqua
  • 1 cucchiaino raso di sale
  • 500 g di trancio di salmone fresco (un unico pezzo)
Salsa all'arancia
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 10 g di farina tipo 00
  • 100 g di succo d'arancia spremuto fresco e filtrato
  • 30 g di acqua
  • ¼ di dado per brodo vegetale
  • 30 g di mandorle a lamelle

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 481.6 kcal / 2014.9 kJ
Białko 29.1 g
Tłuszcz 35.7 g
Węglowodany 11.3 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Sód 686.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...