Farro con gamberi e agrumi

Farro con gamberi e agrumi

4.8 9 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • di cipolla rossa a fettine sottili
    100 g
  • di acqua
    1150 g
  • di aceto di vino
    40 g
  • di olio extravergine di oliva
    70 g
  • di succo di arancia, spremuto fresco
    50 g
  • di sale
    4 - 6 pizzichi
  • di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    4 - 5 rametti
  • di pepe bianco macinato
    1 - 2 pizzichi
  • di succo di limone, spremuto fresco
    30 g
  • di code di gambero fresche sgusciate e private del filo intestinale
    400 g
  • arancia, preferibilmente biologica con la scorza, a fettine (6-7 mm circa)
    ½
  • di farro perlato
    250 g
  • di sale
    5 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 458 kcal / 1914 kJ
Białko 23.8 g
Tłuszcz 19.7 g
Węglowodany 48.7 g
Błonnik 5.1 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Sód 1440.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...