Farro con gamberi e agrumi
TM6

Farro con gamberi e agrumi

4.6 (5 ocen)

Składniki

  • 100 g di cipolla rossa, a fettine sottili
  • 1150 g di acqua
  • 40 g di aceto di vino
  • 70 g di olio extravergine di oliva
  • 50 g di succo di arancia, spremuto fresco
  • 4 - 6 pizzichi di sale
  • 4 - 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 - 2 pizzichi di pepe bianco macinato
  • 30 g di succo di limone, spremuto fresco
  • 400 g di code di gambero fresche, sgusciate e private del filo intestinale
  • ½ arancia, preferibilmente biologica, con la scorza, a fettine (6-7 mm circa)
  • 250 g di farro perlato
  • 5 g di sale

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1914 kJ / 458 kcal
Białko
23.8 g
Węglowodany
48.7 g
Tłuszcz
19.7 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Błonnik
5.1 g
Sód
1440.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy