Riso di cavolfiore con ratatouille di verdure

Riso di cavolfiore con ratatouille di verdure

4.8 17 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • 600 g di cimette di cavolfiore (3 cm)
  • 1 - 2 spicchi di aglio
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 200 g di melanzana violetta rotonda a cubetti (2 cm)
  • 150 g di peperone pulito e a pezzi (5 cm)
  • 800 g di pomodori perino a pezzi
  • 200 g di zucchine a cubetti (2 cm)
  • 2 cucchiaini di sale + q.b.
  • 1 cucchiaino di pepe nero macinato
  • basilico fresco q.b. per guarnire

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 180 kcal / 755 kJ
Białko 5.2 g
Tłuszcz 10.8 g
Węglowodany 19.6 g
Błonnik 6.7 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Sód 285.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...