Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di cimette di cavolfiore (3 cm)
- 1 - 2 spicchi di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di melanzana violetta rotonda, a cubetti (2 cm)
- 150 g di peperone, pulito e a pezzi (5 cm)
- 800 g di pomodori perino a pezzi
- 200 g di zucchine, a cubetti (2 cm)
- 2 cucchiaini di sale + q.b.
- 1 cucchiaino di pepe nero macinato
- basilico fresco q.b. per guarnire
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 755 kJ / 180 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 19.6 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 285.1 mg
Alternatywne przepisy
Minestra di orzo e funghi
1h
Stufato di lenticchie
1h
Zuppa frantoiana
45min
Zuppa di broccoli e formaggio
40min
Zuppa di cavolo, porri e ceci
30min
Polpettone spinaci e pancetta
1h 30min
Dahal di lenticchie, broccoli e cavolfiore
50min
Thepla di spinaci
1h
Dado vegetale con ritagli di verdura
40min
Insalata di ceci e coriandolo
40min
Sformato di verdure e formaggio
45min
Insalata di finocchi e mela
20min